Newsletter

Fillimi | Lajme | Nga vendi | Tetovë, protesta kundër testimit ekstern

Tetovë, protesta kundër testimit ekstern

Madhësia: Decrease font Enlarge font

Qindra nxënës të shkollave të mesme të Tetovës protestuan sot rrugëve të qytetit dhe para komunës, duke kërkuar anulimin e testimit ekstern. Me parruga në duar, ata ndaluan së pari, para komunës. Kryetarja Teuta Arifi, në pritjen e organizatorëve të protestës sqaroi se nuk është Komuna, por Ministria e Arsimit ajo që organizon këtë testim, më konkretisht, byroja për zhvillimin e arsimit dhe qendra për organizimin e provimeve. Pas këtij takimi, nxënësit u drejtuan për nga qendra e Tetovës, ku vazhduan me thirrjet kundër testimit dhe ministrit Kralev.

“Në do shohim, a do bojkotojmë testet me lëshim të tyre apo mos shkruajnë asgjë por kjo do jetë grupore. Sepse nuk mundet me një test të gjykohet materiali i tërë vitit, ne notat i kemi marrë në bazë të testeve detyrave e tjerë dhe nuk mundet një notë të vendos për gjithë vitin që ke mësuar, dhe kjo të të ndikojë në notën mesatare”, deklaroi Shenoll Skenderovski, anëtar i këshillit organizativ. Alsat-M

Nese nuk shfaqet videoja ne smartphone klikoni ketu ::
Shtoni në: Add to Facebook Facebook| Add to Twitter Twitter| |