Dy delegacione të VMRO-DPMNE morën pjesë në atë kongres. Njëri në të cilën u prezantua lidershipi i tanishëm i partisë, në të cilën ishin Hristian Mickoski, Aleksandar Nikoloski, Vlatko Gjorçev dhe Timço Mucunski dhe delegacioni i dytë, në të cilin ishin të shkarkuarit dhe të përjashtuarit Petar Bogojeski, Emilija Aleksandrova dhe Nikola Todorov. Është interesante se kryetari i EPP-së, Partisë Popullore Evropiane, Xhozef Dol, në Helsinki e takoi delegacionin e të përjashtuarve, por jo edhe me udhëheqjen aktuale të VMRO-DPMNE-së. Në një mesazh në Facebook, Doll tha se të gjitha kërcënimet ndaj deputetëve dhe anëtarëve të VMRO-DPMNE-së, që i mbështetën ndryshimet kushtetuese duhet të ndalen dhe se, edhe pse ai është i vetëdijshëm për kufizimet e Marrëveshjes së Prespës, ai megjithatë është një hap shumë i rëndësishëm drejt përmbushjes së aspiratave euroatlantike të vendit dhe popullit të saj.

Shpërndaj me

Loading...