Studiuesi me banim në SHBA, John B. Goodenough, i lindur në 1922 në Jena, Gjermani, është personi më i moshuar që ka marrë këtë çmim për çdo lloj kategorie, deklaroi Akademia Mbretërore suedeze e Shkencave.

”Goodenough është disa muaj më i moshuar sesa fituesi tjetër, fizikani Arthur Physkin vitin e kaluar”, deklaroi Goran Hansson, sekretar i përhershëm i Akademisë.

Goodenough mbushi  97 vjeç në muajin korrik.

Ai ndau çmimin me Stanley Whitingham dhe Akira Yoshino.

Shpërndaj me

Loading...