A është një deodorant hipoalergjik dhe dermatologjikisht i testuar më i sigurt se të tjerët?

A përmbajn alumin kancerogjen?

Bakteret janë përgjegjëse për erën e pakëndshme. Higjena e mirë personale padyshim ndihmon për të kontrolluar formimin e erërave të këqija, për fat të keq, për shumicën prej nesh nuk është e mjaftueshme, kështu që nevojiten deodorantët që veprojnë me mekanizma të ndryshëm veprimi për të kufizuar shqetësimet e djersitjes.

Deodorantët nuk janë asgjë tjetër përveç substanca antiperspirante specifike ose substanca me një veprim antibakterial që vepron në florën bakteriale përgjegjëse për erën e keqe.

Testimi hipoalergjik dhe dermatologjik

Ndonjëherë fjalët “hypoallergenic” dhe “dermatologically testuar” mund të sugjerojnë se “deo” në fjalë është më i sigurt se të tjerët. Ky është një mit i rremë.

Kjo nuk do të thotë që këto produkte janë domosdoshmërisht pa substanca alergjike ose sensibilizuese. Më mirë të konsultoheni me etiketën.

Produkte me kripë alumini

Studimet nuk mbështesin hipotezën se përdorimi i deodorantëve antiperspirantë që përmbajnë kripëra alumini mund të ndikojnë në rrezikun e kancerit të gjirit.

Fushata kundër këtyre substancave është mohuar vazhdimisht nga institucionet shkencore.

Deodorant 48h

Deodorantët antiperspirantë që premtojnë të zgjasin deri në dy ditë ose më shumë nuk mund të gënjejnë, por kjo në vetvete ka pak kuptim, pasi higjiena e përditshme është aspekti i parë që nuk duhet të neglizhohet.

Shpërndaj me

Loading...