fbpx

Ligji i ri i Tatimit të Automjeteve Motorike është jo selektive, me një përbërës ekologjik, që thotë se ndotësit më të mëdhenj do të paguajnë më shumë dhe ata që ndotin më pak do të paguajnë më pak. Ligji i ri është bërë sipas shembullit të vendeve të zhvilluara, dhe rezultatet e para do të shihen në gjashtë muajt e parë, thonë nga Ministria e Financave. Ata thonë se kjo është një zgjidhje e përbashkët me Ministrinë e Ekonomisë, për të zëvendësuar masën e dështuar të subvencionit të automjeteve deri në 3.000 euro. Sipas deklaratës së djeshme të Bekteshit, subvencioni do të jetë çmimi më i ulët gjatë importit të automjeteve me  EURO 5 standard ose më lartë.

Konkretisht për subvencionet që përmendët edhe Ministri njoftoi se subvencionet për instalimin e pajisjeve të gazit është në rrjedhë e sipër, por edhe ai siç njoftoi mendojmë që kjo zgjidhje është zgjidhje sistematike dhe me rregulloren që do të miratohet me Ligjin për Tatimin e Automjeteve do të publikohet dhe rregullorja që sigurisht pason pas miratimit të vendimit ligjor që përcakton matricën e saktë, respektivisht se sa do të jetë taksa mbi vlerën dhe taksa mbi ndotjen- deklaroi NINA ANGELOVSKA – MINISTRE E FINANCAVE.

 

Shpërndaj me

Loading...