fbpx

Asociacioni i tenistëve profesionist, “ATP”, ka miratuar ndrrimin e sistemit për pikë dhe në periudhën e ardhshme, spanjolli Rafael Nadal do të përfitojë më shumë pikë gratis edhe nëse dështon në turnetë e ardhshme. Me sistemin e ri, rezultatet do të vazhdojnë nga muaji mars e deri në dhjetor të vitit 2020, dhe nëse ndonjë tenist ka rezultate më të dobëta se viti i kaluar, do të merren parasysh pikët, të cilët i ka fituar vitin e kaluar.

Kjo do të thot se në garën për vendin e parë në listën “ATP”, Nadal do të ketë përparësi në krahasim me Gjokoviçin, pasi që kishte përfundim më të mirë të sezonit të fundit. Aktualisht, në listën e ATP-së, Gjokoviqi ka 370 pikë më shumë se Rafael Nadal. Sezoni i tenistit do të duhet të vazhdoë më 14 gusht në Uashington, pas së cilës do të zhvillohen turnet në Sinsinati, US OPEN, KIcbill, Madrid, Romë dhe Rolan Garros.

Shpërndaj me

Loading...