Për shkak të situatës me virusin korona Banka Botërore në raportin e saj parashikon ulje të aktivitetit ekonomik të vendit me -0.4 përqind. Paralajmërimi i Bankës Botërore është se gjatë periudhës së rimëkëmbjes ekonomia do të ketë reformat fiskale plotësuese, reformat në konkurrencën dhe menaxhimit të politikave publike për përshpejtim. Banka për ekonominë e Maqedonisë ka parashikim më optimist krahasuar me vendet e rajonit. Sipas Bankës Botërore, Bullgaria pritet të ketë rënien më të madhe ekonomike, e pasuar nga Bosnja, Kosova, Mali i Zi, Shqipëria dhe Serbia.

Shpërndaj me

Loading...