Paratë e reja që do të lëshohen në qarkullim nga fillimi i vitit të ardhshëm do të jenë vetëm në gjuhën maqedonase e jo edhe në gjuhën shqipe- njofton guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angellovska- Bezhoska. Por, paratë sipas Ligjit për gjuhët do të kenë motive dhe simbole të kulturës shqiptare. Nga fillimi i vitit 2020 do të lëshohen në përdorim bankënotat e reja prej 500 dhe 10 denarëve, me emrin e ri të shtetit. I tërë procesi për ndërrimin e parave do të zgjas rreth 5 vite.

Shpërndaj me

Loading...