Ministri i punëve të brendshme në Britani të Madhe, Saxhid Xhavid e ka nënshkruar kërkesën për ekstradim të Xhulijan Asanzhit (themeluesit të WikiLeaks) në ShBA, i cili do të përballet me akuzat për hakerizëm dhe publikim të sekreteve ushtarake dhe dokumenteve diplomatike.

“Ai e meriton që të qëndrojë prapa grilave. SHBA-të kanë dorëzuar kërkesë për ekstradim të tij i cili do të del para gjykatës amerikane nesër, mirëpo për këtë arsye unë e nënshkrova kërkesën dje dhe ai do të del para gjyqit” – ka deklaruar Xhavid

Kjo hap rrugën për ekstradim të themeluesit të WikiLeaks-it në SHBA, ku kundër tij janë ngritur 18 akuza, duke bërë pjesë edhe akuzat për spiunazh./Alsat

 

Shpërndaj me

Loading...