Presidenti Aleksandar Çeferin dhe administrata e UEFA-s janë takuar të premten në Budapest me presidentët dhe sekretarët e përgjithshëm të 55 Federatave ndërkombëtare të UEFA-s për të diskutuar në lidhje me reformën e kompeticioneve europiane për klube pas 2024-ës. Në qendër të vëmendjes kanë qenë propozimet e bëra nga ECA (Shoqata e Klubeve Europiane) në lidhje me formatin e kupave të reja. Propozime që janë kundërshtar me forcë nga pjesa më e madhe e federatave europiane, por numri 1 i futbollit europian, Aleksander Ceferin, i ka siguruar të gjithë.

“Ka qenë një takim i rëndësishëm, sepse federatat kanë pasur mundësinë të japin një mendim se si duhet të jenë kompeticionet e ardhshme të klubeve. Janë shprehur opinione të ndryshme, të cilat do t’i kemi parasysh kur të përballemi me këtë argument. Kërkojmë një rrugë që të kënaqë nevojat e futbollit në të gjithë Europën. Vetëm UEFA shpërndan para përtej kufijve kombëtarë, kështu që duhet ta marrim shumë seriozisht këtë çështje. Kam thënë përsëri se ndeshjet e kompeticioneve të UEFA-s për klube nuk do të luhen në fundjavë, me përjashtim të finales së Ligws sw Kampionwve. Nuk do të vendosim asgjë pa dëgjuar mendimin e të gjithëve dhe nuk do të pranojmë kurrë ndryshime që dëmtojnë futbollin europian”, ka thënë numri një i UEFA-s, Aleksandar Çeferin.

Shpërndaj me

Loading...