Një në njëzet pacientë mbetet i vetëdijshëm, por i paralizuar gjatë një procedure madhore mjekësore, megjithëse shumica e njerëzve nuk e mbajnë mend.

Donna Penner është një nga ato që i kujtohet fatkeqësia. Për shkak të kësaj, gjithçka rreth saj mund të shkaktojë një sulm paniku sot.

Ishin rrobat e gabuara, duke u mbyllur në një makinë ndërsa vajza e saj ishte në bankë. Burimi i sulmit të panikut është një procedurë mjekësore që ajo kishte rreth dhjetë vjet më parë, pak para datëlindjes së 45-të. Ajo kishte një gjakderdhje të fortë dhe dhimbje gjatë periudhës menstruale, kështu që mjeku i saj sugjeroi që të shikonte kirurgjikale për diçka të gabuar.

Për arsye të panjohura dhe të paqarta deri më sot, anestezia e përgjithshme nuk ka funksionuar.

Ajo u zgjua pak para se kirurgu të bënte prerjet në barkun e saj. Fatkeqësisht, ajo nuk mund të sinjalizonte që diçka nuk ishte në rregull. Ishte e pafuqishme në tryezën e operacionit, në agoni të papërshkrueshme, ndërsa kirurgu po “gërmonte” nëpër trupin e saj.Ajo ishte e bindur, shkruan BBC, se kjo ishte mënyra se si do të vdiste nga dhimbjet e tmerrshme në tryezën kirurgjikale.

Penner ende ka “dy deri në tre makth çdo natë, dhe për shkak të sëmundjes së saj të zgjatur, ajo humbi pavarësinë e saj financiare”.

Shpërndaj me

Loading...