fbpx

Banorët e Dibrës janë zhgënjyer nga qëndrimi i shtetit ndaj qytetit të tyre, por edhe nga partia shqiptare BDI, e cila ka 18 vjet në pushtet në vend. Ata thonë se Dibra është kthyer në një zorrë qorre në këtë pjesë të vendit. Infrastruktura është në një gjendje të palakmueshme, dhe dibranët thonë që nuk ka ndonjë projekt të madh kapital, pavarësisht paralajmërimeve të shumta në programin BDI, për Dibrën për periudhën 2016-2020.

Nga gjithsej gjashtë projektet me vlerë rreth 3 milion euro për Dibrën, që BDI premtoi në zgjedhjet e mëparshme parlamentare, ndër ato pak që u realizuan ishte rruga lokale që të çon në fshatin Banjishtë.

“Ky projekt ka vlerë 250.000 euro. Por shihet se rruga nuk është e shënuar siç duhet. Rruga që të çon në vendkalimin kufitar Blato është ri konstruktuar disa vjet më parë, por ajo rrugë është përsëri në gjendje të keqe”.

Është premtuar gjithashtu rikonstruksioni i rrugëve shtetërore që kalojnë nëpër Dibër, rikonstruksioni i rrugës Kosovrasti i Poshtëm, si dhe dy projekte të rëndësishme për projektimin dhe hapjen e unazës lindore dhe të ashtuquajturën rrugë jugore që duhet të lidhë Dibrën me rrugën e Arbërit.

U premtua një rrugë tranzit që do të lidhë Rrugën Arbi me qytete të tjera në Maqedoni. Asgjë nga realizimi. Në fakt, nuk ka asnjë zgjidhje konceptuale me të cilën rruga Arbi do të lidhet në një mënyrë të segmentuar, për të mos përmendur trasimin e rrugës – tha Ilirjan Fetahu – Aleanca për Shqiptarët Dibër.

Nga Komuna e Dibrës thonë se i takon Qeverisë së ardhshme të realizojë lidhjen e kësaj rruge me vendkalimin Bllatë.

Me një veprim të tillë, komuna do të ketë mundësinë të planifikojë investime kapitale, thotë Duka.

Miki Trajkovski

Shpërndaj me

Loading...