Është sfidë e madhe të ndërtosh një kullë të lartë, që do të qëndrojë pranë godinës më të lartë në botë. Por studio arkitekturore holandeze UNStudio duket se ia ka dalë mbanë që të projektojë një ndërtesë që nuk stonon aspak me Burxh Khalifan e Dubait, 828 metra e lartë. Kulla e re, që do të ndërtohet nuk kishte si objektiv vetëm “pushtimin” e qiellit, por të ndërtonte një objekt që të mbahej me energji të rinovueshme dhe t’i rezistonte kohës. Kulla pritet të përfundojë në gusht të vitit 2021. Ajo do të kushtojë rreth 400 milionë dollarë dhe do të jetë 302 metra e lartë. E dizajnuar me një formë asimetrike, frymëzuar nga skulpturat klasike, kulla duket sikur është gjithmonë në lëvizje. Godina do të ketë gjithashtu edhe një prej fasadave më të mëdha prej qeramike, ndërtuar me pllaka të mëdha që kanë dy funksione, të krijojnë hije mjaftueshëm nga dielli i nxehtë i Dubait, por nga ana tjetër të ulin kostot e energjisë, pasi mundësojnë përdorim më të paktën të kondicionerëve.

 

Shpërndaj me

Loading...