Gjyqi më i lartë në Ekuador të mërkurën ka miratuar kurorën me të njëjtën gjini, që është aktvendim i rëndësishëm për këtë vend jugoafrikan konservatorë dhe katolik.

Aktivistët  për të drejtat e komunitetit LGBT kanë filluar të festojnë në kryeqytetin Kito.

Nga gjykata Kushtetuese kanë porositur se martesat me të njëjtën gjini janë përkrahur nga 5 gjykatës, nga gjithsej 9 të cilët kishin qenë në mbledhje me dyer të mbyllura.

Ekuadori, vend në të cilin ndikim të jashtëzakonshëm ka kisha, kështu u është bashkuar vendeve si Argjentina, Brazili dhe Kolumbia  në miratim të martesave me të njëjtën gjini./Alsat

 

Shpërndaj me

Loading...