Kriza e fundit evropiane ngadalë po depërton edhe në Ballkan. Në Qipro ende po vlon, kurse vatër e re është Sllovenia. Që të dy vendet janë të rëndësishme për Maqedoninë. Sllovenët kanë një bankë të madhe dhe disa kompani serioze në vendin tonë. Ndërkaq, në Qipro janë regjistruar firma që kanë të hapura kompanitë e tyre në Maqedoni. A janë të rrezikuara bizneset në vend. A janë të sigurta paratë e qytetarëve nëpër banka. Athua kjo krizë në mënyrë plotësuese do ta godet Maqedoninë. Përgjigjet i jep guvernatorin i Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë, Dimitar Bogov, në kuadër të emisionit “Magazina ekonomike. Na ndiqni!

Shpërndaj me

Loading...