fbpx

Duke ecur varrezave të ushtarëve të rënë gjatë Betejës së Çanakalasë ne Turqi gjatë vitit 1915, të rregulluara dhe të mirëmbajtura mirë, në gurët e tyre mund të lexosh edhe emrat e qyteteve: Manastir, Shtip, Ohër, Kumanovë, Pejë, Prizren, Vlorë, Elbasan, Preshevë ose Gjakovë.

Historia dhe kultura shqiptare sa është e pasur dhe e lavdishme aq është edhe e dhimbshme dhe tragjike.

Duke pasur vëmendjen ashtu te mbishkrimet e varreve, mund të vijmë në konstatimin se kjo betejë është edhe e shqiptareve.

 

Edhe 100 vite pas Betejës së Çanakalasë, me të arritur në këtë rajon, ke ndjenjën se ende mund të nuhasësh erën e barotit dhe mund të dëgjosh krismat e armëve!

 

Autor: Valmir Kuçi

Editor: Ivan Blazhevski

Locations of production: Skopje, Shkup (Macedonia), Turkey.

Broadcasted: 2015.

Language: Albanian with Macedonian subtitles.

Media: TV ALSAT-M is a private national TV station from Macedonia with headquarters in Skopje broadcasting both on Albanian and Macedonian language.

Shpërndaj me

Loading...