fbpx

(Fshati shqiptar në Turqi – Eceabat, Еџеабат – албанско село во Турција)

Edhe pse kanë emigruar në Turqi qindra vite më parë ata sërish nuk e kanë mohuar origjinën e tyre shqiptare. Përkundrazi, janë ndjerë krenar nga ky fakt dhe mbi këtë kanë arritur shumë në karrierat e tyre. Pjesa më e madhe e tyre janë shqiptarë të Maqedonisë dhe Kosovës dhe sot e kësaj dite kur i pyet shprehen krenar dhe të lumtur që në trupin e tyre rrjedh gjak shqiptari. ALSAT-M kësaj radhe vizitoi Exheabatin, qytezë në Gadishullin e Galipolit.

Autor: Valmir Kuçi.

Locations of production: Turkey.

Broadcasted: 2015.

Language: Albanian with Macedonian subtitles.

Media: TV ALSAT-M is a private national TV station from Macedonia with headquarters in Skopje broadcasting both on Albanian and Macedonian language.

Shpërndaj me

Loading...