fbpx

Me rënien e temperaturave fillon të paraqitet edhe gripi sezonal. Instuticionet shëndetsore këtë vit apelojnë për një kujdes të shtuar të qytetarëve për shkak edhe të pandemisë me Covid-19. Edhe pse me simptoma të ngjashme, mjekët theksojnë se bëhet fjalë për dy viruse të ndryshme, të cilat mund të dallohen vetëm nëpërmjet testeve diagnostike. Ajo çfarë shkakton frikë dhe panikë te qytetarët është mundësia e infektimit me të dy viruset njëkohësisht, por a është e mundur kjo?
Cili nga dy viruset shkakton komplikime më të rënda për shëndetin?
Sa janë të përgatitura institucionet për numrin e shtuar të personave të infektuar?
Sa janë të sigurta vaksinat për gripin sezonal?
Dr. Aleksandar Stojanov – drejtor i Qendrës për Shëndet Publik në Shkup jep përgjigje për shumë pytje lidhur me këto dy viruse.

Shpërndaj me

Loading...