fbpx

Në debatin politik sërish është aktualizuar nevoja për reformimin e modelit zgjedhor. Nga modeli proporcional me gjashtë njësi zgjedhore në të cilat zgjedhen 120 deputetë sipas formulës së Dontit, një grup deputetësh, 12 në numër ngritën nismën për modelin zgjedhor me një njësi zgjedhore në nivel të shtetit. Ideja bazike e nismës është sigurimi i transparencës dhe përfshirjes qytetare në gjithë procesin si dhe respektimi i vullnetit të qytetarëve.

Pikërisht mbi pozicionet e partive politike shqiptare rreth sistemit zgjedhor në Rruga drejt debatojmë me:

Tahir Hani, përfaqësues i BDI-së; Remzi Memedi, nënkryetar i Aleancës për Shqiptarët dhe Arianit Hoxha, sekretar i përgjithshëm i Lëvizjes BESA.

Shpërndaj me

Loading...