Rekomandimet e Komisionit të Venecias mbi Ligjin për përdorimin e gjuhëve kanë ngjallur sërish debatin politik mbi përdorimin e shqipes, ndërsa nuk kanë munguar as edhe zërat e zakonshëm për kufizimin e saj dhe përgjigja unike e palës shqiptare se kompromis me gjuhë shqipe më nuk mund të ketë!  Mbi gjuhën shqipe në nivel zyrtar dhe dilemat politike rreth saj në “Rruga drejt…” sonte të ftuar kemi: Dimçe Arsovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE-së; Artan Grubi, deputet i BDI-së dhe  Snezhana Kaleska, deputete e LSDM-së.

 

 

Shpërndaj me

Loading...