Facebook ma vendosur të marrë masa pas masakrës së Zelandës së Re.

Dy muaj pasi xhirimi masiv në një xhami në Zelandën e Re ishte transmetuar drejtpërdrejt nga i akuzuari i armatosur në Facebook, kompania po paraqet rregulla të reja për këtë funksion.

Duke filluar nga e mërkura, njerëzit që thyejnë “politikat më serioze” të Facebook do të ndalohen menjëherë nga përdorimi i Facebook Live për një periudhë kohore, si p.sh. 30 ditë. Facebook nuk ka specifikuar të gjitha rregullat që do të përdorë për të zbatuar qasjen e re të një greve, por vuri në dukje standardet aktuale të komunitetit që ndalojnë përhapjen e propagandës terroriste në rrjetin social.

Politika do të zgjerohet në tema të tjera në javët e ardhshme, dhe kompania thotë se do të ndalojë të njëjtit shkelës nga blerja e reklamave.

Sipas politikës së re, revole e dyshuar e Christchurch nuk do të kishte qenë në gjendje të livestream masakrën nga llogaria e tij në mars, një zëdhënës i Facebook tha CNN Biznes, transmeton lajmi.net. Ata nuk thanë se cilat rregulla ai kishte thyer më parë.

Shpërndaj me

Loading...