Rrjeti social Facebook ka bllokuar të paktën 17 faqe të pranishme në platformën e tij që u përkisnin tre rrjeteve ekstremiste të djathta spanjolle, pak ditë para zgjedhjeve politike në Spanjë, të caktuara për më 28 prill, raporton gazeta ”El Pais” duke cituar një deklaratë nga rrjeti social.

Në një njoftim për shtyp Facebook ka specifikuar se vendimi për të bllokuar faqet nuk u mbështet “në përmbajtjen e tyre”, por për përdorimin e llogarive të dyfishta dhe të rreme, një sjellje që shkel rregullat e rrjetit.

Megjithatë, ky vendim u mor edhe pas një alarmi të paraqitur në Facebook nga OJQ-ja spanjolle ”Avaaz”.

Shpërndaj me

Loading...