Federata e Futbollit të Maqedonisë, pas mbledhjes së fundit të Këshillit Drejtues, me rekomandim të Komisionit për Gara dhe duke marë në konsiederatë situatën epidemiologjike në Maqedoni, ka vendosur që të ndwrprejë sezonin 2019/20 dhe garat në Kupën e Maqedonisë. Në kumtesën zyrtare të Shtëpisë së Futbollit thuhet se në këtë vendim ka ndikuar situata me testet pozitive te skuadrat e Renovës dhe Shkëndijës, si dhe pamundësia e zhvillimit të stërvitjeve në kushtet e kufizimit të lëvizjes në Maqedoni. Vendimi është përcjellur deri te UEFA, me arsyetim se gjendja aktuale dhe shëndetësore në vendin tonë, nuk është në mundësi të përcaktohet korniza kohore për vazhdimin e kampionatit, me situatën e re të krijuar, e cila nuk garanton vazhdimin e Ligës së Parë që të ketë rrejdhje të rregullt. Andaj në këto kushte nuk shpallet skadra kampione, ndërsa pas lincencimit për garat evropiane, do të përckatohen skuadrat që do të luajnë në garat evropiane.

 

 

Shpërndaj me

Loading...