Rreth 50 aktivistë ambientalistë të “Extinction Rebellion” u lidhën me zinxhirë në murin rrethues të kancelarisë gjermane për të protestuar kundër një iniciative të qeverisë mbi klimën si dhe t’i kërkojnë kancelares Angela Merkel që të shpallë “gjendjen e jashtëzakonshme klimatike”.

Çelësat me të cilat janë mbyllur drynat e zinxhirëve i janë dërguar me postë nga ana e aktivistëve 13 ministrave, të shoqëruara secila me një letër ku tregohen objektivat në çështjet mjedisore që i kërkohen qeverisë.

Një prej pikave kryesore është përgjysmimi i prodhimit të gazeve me efekt serrë deri në vitin.

Shpërndaj me

Loading...