fbpx

Ish presidenti I FFM-së, Ilço Gjorgjioski, pas informatave se Drejtoria e Policisë Financiare ka dërguar kallëzim panela ndaj Olgica Mladenovskës, ka theksuar se pa nevojë është involvuar në këtë rast , në të cilin është mashtruar dhe shfrytëzuar nga personat , të cilëve u ka besuar dhe se është duke përgatitur edhe kallzime penale. Gjorgjioski në reagimin e tij drejtuar mediumeve potencon se akuzat ndaj të akuzuarës së parë për shkelje të ligjit është edhe nga periudha e largimit të tij nga FFM.

Reagimin e Gjorgjioskit e përcjellim në vazhdim.

Si ish president i FFM dhe i përfshirë padrejtësisht në çështjen e FFM, unë do të doja t’i drejtoja publikut me këtë rast.

  1. Lidhur me artikujt në media për përfshirjen time në krimin e punës nga pakujdesia, dua të them se është një tjetër në një seri sulmesh ndaj meje.

 

  1. Jam mashtruar dhe përdorur nga personat e listuar në kallëzimet penale dhe mund të shoh që nga provat e bashkangjitura që më janë dhënë nga Policia Financiare dhe për të cilët persona do të paraqes kallëzime penale për të cilat ekipi im juridik tashmë po punon. Raporti për rastin i referohet periudhës nga 2016-2019, dhe unë, si president i FFM, dhashë dorëheqjen në vitin 2018, që do të thotë se personi i përmendur bëri të njëjtin veprim jo vetëm në kohën time, por edhe pas dorëheqjes time dhe me shumë mundësi para para së të bëhem presidenti i FFM-së. Si president dhe person përgjegjës jam mashtruar nga personi përgjegjës për operacionet financiare në FFM i cili ka punuar për më shumë se 30 vjet si shef i sektorit financiar në FFM dhe natyrisht që do të paraqes kallëzime penale kundër tij dhe të ndërmarr masa të përshtatshme për të mbrojtur reputacionin dhe dinjitetin tim. si person dhe si punëtor sportiv.

 

  1. Në cilësinë e presidentit në përputhje me Statutin dhe rregullat e FFM-së dhe rregullave ligjore pozitive, krijohet një Komision Financiar (ekspertë në fushën e operacioneve financiare, 5 anëtarë) dhe është angazhuar një kompani e auditimit të jashtëm, detyra e së cilës është të kontrollojë operacionet financiare të departamentit të financave në FFM i cili nënshkruan si një person përgjegjës. Unë kam ndërmarrë të gjitha veprimet për të bërë një mekanizëm kontrolli në operacionet financiare të FFM.

 

  1. Me lehtë është më e lehtë që ta mohosh tjetër person pa asnjë ndërgjegje dhe përgjegjësi. Për të vendosur një titull bombastik me të cilin do të shkatërroni gjithçka që dikush krijoi me përkushtim dhe punë të palodhur. Unë kurrë nuk kam parë një titull bombastik që në kohën e Ilcho-së u ndërtuan Shtëpia e Futbollit dhe Qendra Stërvitore, as që u krijuan Akademia dhe Lidhja e Fëmijëve, nga e cila dolën lojtarët më të mirë të futbollit dhe anëtarët e ekipit kombëtar. Ndryshimi më i vështirë i gjeneratave u bë në Kombëtaren A dhe nga vendi i 175 në listën e renditjes së FIFA-s ne jemi tani në vendin e 63-të, mbase edhe përpara tani dhe do të jemi në të ardhmen jam i sigurt pse kemi bërë një ekip të shkëlqyer konkurrues dhe bazë për të gjithë sukseset e ardhshme.

Në kohën e Ilços, suksesi më i madh ishte kualifikimi në Kampionatin Evropian të ekipit kombëtar nën 21 vjeç, i cili sot është bartës e lojës në ekipin kombëtar A. Kualifikimi i skuadrave të rinj kombëtarë në turnet eitare në UEFA është bërë një gjë normale, megjithëse më parë ishin shumë të rralla. Në nivelin e klubeve, Vardari luajti në fazën grupore të Ligës Evropa. U ndërtuan shumë terrene dhe stadiume, të cilat përmirësuan ndjeshëm infrastrukturën e futbollit.  Dhe në fund, gjatë kohës së Ilços, u mbajt Superkupa e UEFA-së, në të cilën luajtën Real Madrid dhe Man. Junajtedi, një ngjarje me të cilën Shkupi dhe Maqedonia ishin në qendër të vëmendjes të publikut botëror për herë të parë që nga pavarësia e vendit tonë me një ngjarje pozitive. Tani mund t’ju them se Ilço është fajtori i drejtpërdrejtë për atë që ndodhi me Super Kupën e UEFA-s në Maqedoni dhe nuk kam nevojë kurrë për fjalë miradie, pasi gjithmonë kam dhënë më të mirën për federatën dhe vendin që të ketë sukses. Gabimi im i vetëm është se kam pasur besim të plotë dhe u mashtrova nga njerëzit e punësuar nga federata, të cilët besoja se ishin kompetent dhe të sinqertë në punën e tyre,

Me respekt

Ilço Gjorgjioski

 

Shpërndaj me

Loading...