fbpx

Pavarësisht diskutimeve të shumta që mund të ketë në shoqëri, qytetarët nuk e ndryshojnë mendimin se vendit i nevojitet demokratizim urgjent. Kështu kanë konstatuar nga Instituti për Politikë Evropiane (IPE) pas realizimit të projektit i cili kiushte për qëllim të zbuloj se sa ndikim kanë debatet publike informuese në ndryshimin e mendimit të qytetarëve.

Gjatë projektit qytetarët kanë vlerësuar se pavarësia e gjyqësorit është shumë e rëndësishme dhe se nevojat për demokratizim janë të nevojshme, derisa drejtoresha e Institutit për politikë evropiane, Simonida Kacarsaka, shprehet se qëndrimet e qytetarëve në lidhje me njohjen e ligjeve, standardet e BE-së dhe standardet nacionale shënojnë rritje të madhe.

Konstatuam se është e nevojshme që shumë më shumë duhet të diskutohet në opinion për vetë politikat dhe standardet që i zbatojmë. Të diskutohet për përmbajtjen e politikave publike në vendin tonë, në vend që temat e diskutimit të caktohen në mënyrë të përgjithshme për zgjidhjet ligjore dhe politikat publike. Temat duhet të vendosen si çështje që i preokupojnë qytetarët dhe për të njëjtat të mbahen debate me karakter informativ – deklaroi Kacarska.

Në projektin në fjalë sipas Institutit për politikë evropiane thonë se janë përfshirë 130 qytetarë të cilët janë përzgjedhur nga 1200 qytetar tjerë reprezentativ.

Mefail Ismaili

Shpërndaj me

Loading...