Astronomët për herë të parë kanë qenë dëshmitarë të lindjes së një planeti të ri. Pamjet u nga aparatet e posaçme për fotografi. Planeti u detektua afër yllit AB Aurigae, i cili është 520 vite dritë larg. Rrethi lëvizës është shenjë për astronomët se një planet është duke lindur. Procesi zhvillohet pikërisht brenda këtij pluhuri dhe gazi. Kur planetët e reja lindin, ata krijojnë këtë lloj të mjegullës së pluhurit. Deri tani, astronomët nuk kanë pasur mundësi të fotografojnë pamje të këtilla të rretheve që krijojnë këtë gërshetim.

Shpërndaj me

Loading...