Kompanitë ende nuk mund të vlerësojnë dëmet e shkaktuara nga përhapja e koronavirusit, thonë nga Oda Ekonomike, pas një ankete të kryer në 115 ndërmarrje mikro, të vogla, të mesme dhe të mëdha. Sipas Odës, industria e automobilave në vend aktualisht po përballet me mbyllje të përkohshme pasi kompanitë amë, në të gjithë Evropën po mbyllin dyqanet e tyre.

Të gjithë do të preken direkt ose indirekt, herët a vonë nga ajo që ndodh me ne. Ne kemi nevojë për një injeksion financiar në sektorin real, nëse ka mjete në buxhet, nëse jo duhet të sigurohen nga të gjitha burimet e mundshme, dhe duhet ulur të bëhet plan në mënyrë që ngarkesa të shpërndahet, që kjo të tejkalohet- deklaroi Zoran Jovanovski- Oda Ekonomike.

Shpërndaj me

Loading...