fbpx

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka njoftuar se Tirana përmes autostradës do të bashkohet me Maqedoninë e Veriut. Rama theksoi se për më pak se dy vite do të jetë gati “Rruga e Arbërit”, e cila fillon në kryeqytetin e Shqipërisë dhe mbaron në vendkalimin kufitar Bllatë afër Dibrës. Me këtë, të dy vendet fqinje, Kosova dhe Shqipëria, do të kenë autostrada drejt Maqedonisë së Veriut. Nga vendi nuk do të ketë autostradë deri në Dibër. Kompetentët u përgjigjën se për vendin nuk është e leverdishme të ndërtohet autostradë për shkak se nuk ka logjikë ekonomike.

Standardet ndërkombëtare kërkojnë që të ndërtohet një autostradë vetëm nëse më shumë se dhjetë mijë automjete në ditë kalojnë në atë seksion. Për momentin, në rrugën për në vendkalimin kufitar Bllatë afër Dibrës ka një numër dukshëm më të ulët të automjeteve. Në programin për vitin 2020 parashikohet rindërtimi i rrugës rajonale që çon në këtë vendkalim kufitar. “- Ministria e Transportit dhe Lidhjeve

Megjithatë, kryeministri shqiptar Edi Rama në rrjetet sociale theksoi se “Rruga e Arbërit” do të jetë gati deri në vitin 2021. Ai thotë se autostrada në Shqipëri po ndërtohet përmes një Partneriteti Publiko Privat. Udhëtimi nga Tirana deri në kufirin e Maqedonisë së Veriut do të shkurtohet për më shumë se 100 kilometra.

Vazhdon ndërtimi i “Rrugës së Arbërit”, i cili do të ndërtohet jo vetëm për banorët e Peshkopisë. Ai është për të gjithë shqiptarët. Gjithashtu do të tërheqë shumë turistë drejt bukurive natyrore të Peshkopisë, që është një pjesë tjetër e bukurive tërheqëse të panjohura të Shqipërisë “.- theksoi Edi Rama kryeministër i Shqipërisë

Një seksion që çon në vendkalimin kufitar Bllatë, është paralajmëruar shumë, ndërsa ka qenë edhe premtim i rregullt zgjedhor nga Bashkimi Demokratik për Integrim. Autostradën “Rruga e Arbrit” gati tre vjet më parë e paralajmëroi kryeministri shqiptar Edi Rama në “Samitin 100” në Shkup. Sa i përket lidhjes së autostradës me Kosovën, deri më tani pala e këtushme ka shpallur tender për zgjedhjen e një kontraktuesi për vetëm 2.5 km nga seksioni i gjatë rreth trembëdhjetë kilometra. Nga Prishtina deri në Bllacë tashmë ka një autostradë që është vënë në funksion.

Ile Petrevski

Shpërndaj me

Loading...