Britaniku Luis Hamilton arkëtoi titullin e 6-të në karrierën e tij në Formula 1, ndërsa sezonin e mbylli me fitore në pistën e Abu Dabit. Për britanikun Hamilton ishte gara e 250 në karrierën e tij dhe regjistroi triumfin e 50-të, kur garën e fillon nga pozita e parë. Në pistën e Abu Dabit, Luis Hamilton drejtoi garën nga fillimi e deri në fund të garës, me çka barazoi rekordin e pilotit legjendar të Formula 1, Airiton Sena, I cili e ka bërë gjë gjë të tillë në 19 gara në Formula 1. Ndryshe, fitorja në Abu Dabi, ishte i 84 në karrierën e pilotit britanik.

Shpërndaj me

Loading...