fbpx

Албанските партии ги отфлија петте столба на ДУИ. Според нив, ДУИ покажува паника и прашуваат зошто овие начела не биле поставени пред предвремените парламентарни избори. Алијансата за Албанците одговори на 5-те столба со 5 контра-столбови. 

Алијанса за Албанците:
1. ДУИ продолжува да биде најголем субјект за раздор
2. Не се фаќај за рака со Лубе Бошковски за да добиеш глас повеќе и да се повикуваш на легитимноста на Албанците.

3.Не го крадете гласот и не купувајте ја слободната волја
4. Не ги залажувајте Албанците, реализирајте го албанскиот премиер
5. Каде бевте кога беа направени Уставните измени?

Алтернатива го потсети ДУИ за шестиот столб, или како што велат столбот на срамот.

Алтернатива:

„Тие го заборавија главниот албански столб. Шестиот столб на албанската национална политика е столбот на срамот, столбот на кој ќе бидат залепени фотографиите на крадците на албанскиот глас од лидерот на партијата до локалните банди “.

Беса не ги коментира ставовите на ДУИ. Според нив, сè додека не бидат официјално информирани за столбовите што ги промовира ДУИ, тие нема да се изјаснат. Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи ги откри 5-те столба на кои треба да се организира албанската политичка активност во  Македонија. Османи потенцираше дека ставот на ДУИ е дека Албанците не треба да се натпреваруваат со повеќе од два листи, победничката партија да преговара  во име на Албанците, партиите губитници ја поддржуваат првата партија, пратениците на не-победничките партии да не можат да се пазарат и на крај  соработка меѓу Албанците во интерес на граѓаните. ДУИ денес одби да коментира зошто споменатите столбови не беа откриени порано.

Адриан Керими

Shpërndaj me

Loading...