Претседателот на ДУИ, Али Ахмети изјави во Дебар дека досега сите негови соништа се оствариле. Тој додаде дека по затворањето на поглавјето за членство во НАТО, тие отвораат ново поглавје за членство во Европската унија. Ахмети рече дека е неопходен ветинг за функционерите во земјава.

Али Ахмети, ДУИ

Воспоставување на европски стандарди, стандарди кои го забрзуваат нашиот пат кон членството, како владеење на правото, ветинг во сите области, од креаторите на политиките и спроведувачите на политиките, законодавците и спроведувачите на законите, функционерите и градоначалниците.

Shpërndaj me

Loading...