Министерот за економија, Крешник Бектеши, на денешната прес-конференција најави дека се склучени договори со сите приватни инвеститори во врска со изградба на фотоволтаични центри на приватно земјиште.

„Отвораме инвестициски циклус од над 130 милиони евра, кој ќе го инвестира јавниот и приватниот сектор во РСМ, но во исто време ќе се погрижиме да ја заштитиме животната средина и да ја намалиме цената на електричната енергија со зголемување на капацитетите за производство на енергија“, рече Бектеши.

Shpërndaj me

Loading...