fbpx

Во интервју за државната новинска агенција, МИА, првиот човек на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски вели дека зголемувањето на цената на струјата е заснована на реални параметри и дека ако компаниите побараат намалување на цената, Комисијата може да донесе одлука во рок од три дена за намалување.

„Го разбирам револтот на граѓаните и дека времето е кризно. Затоа и не ја укинавме евтината тарифа на струјата која ја има само кај нас. Барањата на енергетските компании детално ги анализиравме и побаравме дополнителни податоци бидејќи доколку ги прифативме барањата, тогаш цената ќе се зголемеше за 25 проценти“, истакнува Бислимоски.

Shpërndaj me

Loading...