fbpx

Боки 13 денеска по третпат во Обвинителството поднесуваше кривични пријави. Тој информира дека кривичните се за носители на јавни функции, членови на нивни семејства, како и бизнисмени. Боки 13 пријави околу 40 лица, за низа кривични дела меѓу нив, злоупотреба на службена положба, измама, уцена, шпионажа… Реагираше дека добива закани од оние кои ги пријавува. Писмото кое го напиша Боки 13 го прочита неговиот адвокат.

„Сакам одговорно да ви соопштам. Под целосна одговорност стојам позади секој мој сега изговорен збор и стојам позaди изговорената реченица при изрекувањето на пресудата на 18 јуни 2020 година и истата соодветно и законски ќе ја докажам“, изјави Сашко Дукоски, адвокат на Боки 13.

Shpërndaj me

Loading...