Во регионот на Нортхемпшир, во Велика Британија, пронајдено е шише се пијалок за кој се претпоставува дека потекнува од 19 век. Локалните медиуми наведуваат оти се претпоставува дека станува збор за раствор што бил приготвен за некаков ритуал.

Шишето е пронајдено за време на реновирање на зграда во близина на градот Вотфорд, оставено на скришно место на таванот. Експертите сметаа дека потекнува од Викторијанскиот период. Пронаоѓачот, кој не сакал да го открие своето име, рекол дека шишето повторно ќе го стави на скришно место, за да не биде пронајдено од никого, пренесува national geographic.

 

Shpërndaj me

Loading...