Претставничкиот дом на Велика Британија го одобри договорот на премиерот Борис Џонсон за излегување на Велика Британија од Европската унија со 330 гласа „за“ и 231 „против“.
Тој треба да биде усвоен и од Домот на лордовите и Европскиот парламент, што се смета како формалност, пред Велика Британија да го заврши своето речиси 50-годишно членство во проектот за евроинтеграција.

Shpërndaj me

Loading...