fbpx

Пронаоѓачот Ванг Венкси дизајнираше кревет за кој вели дека може да игра голема улога во заштитата од земјотреси.  Креветот може да ви го спаси животот во случај на ваква природна непогода зашто откако вградените сензори во него ќе почувствуваат тресење, душекот влегува во сигурен сандак. Веднаш потоа се затвораат железни капаци. Во креветот има и простор за вода и храна.

Shpërndaj me

Loading...