Бајоник Бар (bionic bar) е името на несекојдневниот ланец на кафе барови кои се сместени во неколку луксузни крузер компании.

Во Бајоник Бар не работат келнери, туку два робота, кои умеат да направат 30 коктели.

Пијалоците се нарачуваат преку таблети, а освен саканите состојки, може да се одбере и техниката на мешање на пијалоците.

Роботите во еден ден можат да направат и послужат околу 1000 пијалоци. Секој од нив чини околу 13 долари, а се наплатува по електронски пат.

Погледнете повеќе во видеото подолу.

Shpërndaj me

Loading...