fbpx

Благодарение на ретка атмосферска појава, илјадници топчиња мраз покрија една плажа во Финска, а ја снимил локален фотограф-аматер.

Подрачјето кадешто се појавиле овие необични топчиња е Ботинскиот залив, место помеѓу Финска и Шведска.

Експертите изјавиле дека феноменот е предизвикан од редок феномен во кој поголеми парчиња мраз почнуваат да се тркалаат под дејство на ветрот и на водата.


Покривката од вакви топчиња прекрила површина од 30 метри. Најмалите од нив имале големина на јајце, а најголемите биле како фудбалска топка.

Shpërndaj me

Loading...