fbpx

Тафзи Ахмед од Германија има интересен светски рекорд, за најмногу скршени лубеници со глава. За да дојде до ова признание, Ахмед поминал неколку месеци интензивни тренинзи фокусирани врз грбните мускули и вратот. Дел од вежбата била и медитацијата за преку неа да се игнорира болката. Ахмед успеа да скрши со глава 25 лубеници за само 30 секунди.

Семејството, ќерката, синот и жената беа против она што го направив. Тие знаат колку е штетно за главата“, изјави Тафзи Ахмед, спортист.

Активноста да крши лубеници со главата Ахмед ја започнал пред 15 години и оттогаш развил многу посебни вештини кои на крајот му ја донесоа и гинисовата слава.

 

 

Shpërndaj me

Loading...