Синиот пакард на Јосип Броз Тито е реставриран речиси 40 години по неговата смрт.

“Оваа убавица овде, е пакард од 1948 година”, изјави Милош Бојаниќ, пејач и вљубеник во луксузни автомобили.

Бојаниќ објаснува дека овој пакард бил во Македонија, каде Тито го користел кога доаѓал.

“Потоа го купи жител на Србија кој го изнајмувал за венчавки. Кој знае зошто, тој ги отстранил сите оригинални делови и ставил мотор и менувач од мерцедес, како и руски делови”, вели Бојаниќ.

Koга еден од пријателите на Милош го купил автомобилот, му го доверил на “подмладување”.

“Пакардот беше само шасија и каросерија, без прозори, само раткапните и тркалата беа оригиниални. Но после три години го вратив во речиси совршена состојба”, вели Бојаниќ.

Shpërndaj me

Loading...