Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека! Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до израз кога локалните власти донесле одлука за сечење на старото дрво пред нејзиниот тревник заради безбедносни причини.

Потпомогната од непрофитната организација „Little Free Library“ (Мала бесплатна библиотека), семејството успeало да го издлаби стеблото и да го претвори во интересна улична библиотека.

Изнајмувањето на книгите е бесплатно, а како изгледа може да видите во приложеното видео.

The Little Free (Tree) Library

This is an awesome project. A Coeur d'Alene artist found a unique way to repurpose an old and decaying tree in her front yard. She's turned the tree's stump into a Little Free Library. It's a free book exchange designed to encourage reading. A Facebook post from the woman has since been shared close to 30,000 times!https://www.krem.com/mobile/article/news/local/kootenai-county/artist-turns-100-year-old-tree-in-coeur-dalene-into-little-library/293-3fa730c4-2ccf-4771-bed9-0176fb334083

Publiée par Taylor Viydo sur Mardi 18 décembre 2018

Shpërndaj me

Loading...