Онкологијата го доби производот што им помага на пациентите со карцином. Неодамна, европските медицински научници, во соработка со бугарските бели мантили, го донесоа на пазарот Витацептин, неопходен производ за болни од карцином како и за луѓе изложени на смртоносната болест која брзо се шири на светски рамки. Имало многу напори за производство на лекови и додатоци на исхрана кои покажуваат најдобри карактеристиките што одговараат за неопластичен лек за пациенти со карцином.

VITACEPTIN е резултат на долгогодишните напори да се најде производ од природно потекло кој го поддржува имунолошкиот систем и покажува антиоксидантна активност, како и пропишува антитуморни елементи.

Идејата за развој на „Витацептин“ вклучувањето на нови биолошки активни супстанции со антиинфективни и анти-туморен ефект како придружна терапија против рак, како и за борба против невродегенеративни заболувања. Целта е да се помогне во решавањето на важни глобални проблеми со кои се соочуваат здравствените и социјалните системи, како што се тумори и одредени бактериски, вирусни и паразитски инфекции.

Витацептин исто така се користи за да се отстранат несакани ефекти на хемотерапијата и радиотерапијата со своите биолошки активни агенси добиени од растенија.
„Витацептин“ е целосно природен додаток на исхрана со терапевтски и профилактички ефекти врз човечкото тело.

Поради својот растителен состав, овој додаток во исхраната помага во борбата против ракот и го спречува истиот.Создаден е како придружен терапевтски производ, подржувач на воспоставени конвенционални онколошки третмани и терапии – хемотерапија и радиотерапија.

 • -Има природна база, составена од биолошки активни компоненти Iresine celosia и Petiveria alliacea, дизајнирана да работи заедно со стандардни медицински техники во третманот на карцином.
 • Голем број лекари велат дека станува збор за главен активатор во созревањето на дендритските клетки. Ако до сега овој метод се користеше за вакцини, во последните години се користеше и во борбата против подмолното заболување. Накратко, дендритиските клетки обезбедуваат главен антиген на Т-клетките, кои се дел од стекнат и вроден имунитет. Заедно со Б-лимфоцитите, тие ја поддржуваат имунолошката меморија. Се разбира, добрите впечатоци не застануваат тука – Vitaceptin® ја стимулира активноста на имунолошкиот систем со зголемување на производството на НК клетки, кои се природни убијци.
 • Несомнено, конвенционалниот третман е суштински, но состојбата на телото по голем број на терапии е како после нуклеарен напад. Клетките на ракот се уништени, но и корисни бактерии и клетки кои се дел од имунолошкиот систем. Клетките се блокирани од огромна количина токсини. Паразитите се размножуваат брзо и ја блокираат нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • За лекарите, секогаш беше прашањето „Кога ќе најдат производ кој ефикасно ја олеснува состојбата на пациентите со карцином, но исто така помага да се избегнат голем број на негативни состојби што се јавуваат при хемотерапија (повраќање, замор, губење на апетит и сл.) гастро-интестинални проблеми, анемија, итн.)? ”
 • И, тоа е како некој да го слушне нивното прашање и да посвети сериозно внимание на овој случај! Лекарите од голем број бугарски болници започнале да препишуваат Витацептин и многу брзо ги исполнувале нивните очекувања.
 • За пациентите, ова се покажа како голем благодет. Голем број на негативни симптоми исчезнаа, се подобри функцијата на дигестивниот систем, овозможувајќи му да ги апсорбира хранливите материи неопходни за ревитализација на организмот и во исто време ја спречува можноста за анемија. Ја зајакнува функцијата на црниот дроб, со што се регулираат ензимите на црниот дроб и помагаат во чистење на организмот од токсините предизвикани од хемотерапија и терапија со зрачење.
 • Несомнено, целта на создавање Vitaceptin® е да помогне во решавањето на важни глобални проблеми, како што се туморите. Со својата нулта токсичност, 100% природен состав и силни антитуморни својства, Vitaceptin® ја доби довербата на голем број докажани специјалисти и нивните пациенти.
 • Во Бугарија, Vitaceptin® е достапен само во аптечната мрежа.
 • Погледнете повеќе на medicalpharm.eu
 • КАРАКТЕРИСТИКИ НА “VITACEPTIN”:
 • 100% природен состав – кој се состои од биолошки активни состојки на лековити билки
 • Нема пропишани несакани ефекти
 • Лесно и удобно внесување
 • Ги исполнува барањата за стандарди за квалитет на производството
 • Моментално „Витацептин“ е на продажба во Холандија, Австрија и Бугарија, но наскоро се очекува да се прошири и во други земји од нашиот регион и пошироко.

Shpërndaj me

Loading...