fbpx

Нема решение за проблемот со водата во Синичане. Средбата на градоначалникот на Боговиње Албон Џемаили со министрите за земјоделство, животна средина, внатрешни работи и локална самоуправа не даде резултати. Страните се договорија за нова средба утре во Боговиње.

Единствениот компромис што е постигнат е утре да се сретнеме повторно во 12 часот во просториите на општината со претставници на месните заедници на Урвиќ и Синичани. Но, имаме позитивна енергија да го решиме проблемот. Не можам да кажам ништо за тоа како разговорите ќе продолжат понатаму, но јас би сакал и добро е што утре ќе разговараме со студени глави и двајцата претставници на двете локални заедници ќе седнат и ќе ги продолжат разговорите за решавање на проблемот со водата за пиење.

Џемаили рече дека жителите остануваат на  планината  и нема да заминат сè додека не се добијат конкретно решение за водата. Додека министерот за земјоделство, Трајан Димковски изјави дека тие дале некои предлози и даде надеж за постигнување решение.

Во планинското село Синичане засега се стопирани работите за водоснабдување на оваа населба и полицијата продолжува да биде присутна.

Mefail Ismaili

Shpërndaj me

Loading...