Сет владини мерки за ревитализирање и рестартирање на домашната економија најави на денешната прес конференција министерката за финансии, Нина Ангеловска.

Меѓу најавените мерки се безкаматни кредити за фирми, државна гаранција за комерцијални кредити, како и поддршка за извозно ориентираните компании.

 

Shpërndaj me

Loading...