„СДСМ немилосрдно ја задолжува Македонија. Власта во вторник ќе ја задолжи државата за над 53 милиони евра. Откако е СДСМ на власт не поминува масец без две три задолжувања. Постојаното задолжување резултираше со скок на јавниот долг на над 5 милијарди евра. И додека не запираат новите кредити кои со камата ќе ги враќаат идните генерации власта не гради ништо. Парите наместо на капитални проекти одат за партиски вработувања и популистички мерки, кои немаат никаков ефект врз граѓаните. Расипничките политики на Зоран Заев и СДСМ мора да запрат. СДСМ мора да си заминеЌ, велат од Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНE.

Shpërndaj me

Loading...