fbpx

Во последните 24 часа регистрирани се 177 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 1245 тестa.

Истовремено, 8 пациенти се излекувани, а починаа 2 пациентa позитивни на Ковид-19. Еден од Скопје и еден од Куманово.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2.787, а на починати 149.

Распореден по градови бројот на новозаболени е следен:

Скопје – 105
Куманово – 26
Штип – 15
Тетово – 13
Гостивар – 8
Гевгелија – 2
Дебар – 1
Струга – 1
Велес -1
Битола – 1
Охрид – 1
Валандово – 1
Св. Николе – 1
Неготино – 1

Инаку, во земјава досега има активни 1009 случаи!

 

 

Shpërndaj me

Loading...