fbpx

Во кампањата за предизборните парламентарни избори на 15 јули, партиите се фокусираат повеќе на политичките противници отколку на граѓаните, користејќи навредувачки и непријателски говор. Според експертите, фокусирањето на партиите во минатото, без разлика дали е конфликтот во 2001 година, Илинден или други моменти кои се толкуваат како губење или кревање на националното достоинство, го одразува ниското ниво на политичка култура на сите партии кои ја бараат довербата на граѓаните.

Партиите ветуваат сè, од повисоки плати и вработувања, до целосна еднаквост, но претежно тоа го прават генерализирано.

жДел од кампањата се и разговорите што се објавуваат на YouTube, како и видео-спотови што можат да поттикнат омраза меѓу граѓаните од иста заедница, зголемување на меѓуетничките предрасуди и влошување на меѓудржавните односи.

Анеса Салиху

Shpërndaj me

Loading...