fbpx

Гласањето на избирачкото место 2901 во општина Чаир каде се повторува гласањето од вториот круг на Локалните избори, започна навреме и се одвива непречено, информираат од Државната изборна комисија.

На ова избирачко место вкупно се запишани 719 избирачи. Вчера, ден пред повторувањето на гласањето од вториот круг на Локалните избори на избирачко место 2901 во општина Чаир  гласаа болните и изнемоштени лица. Од пријавени три лица правото на гласање вчера го оствариле двајца гласачи.

Управниот суд, по жалбата на БЕСА, донесе одлука за повторување на гласањето на ова избирачко место.

Разликата во Чаир меѓу Висар Ганиу од ДУИ и Зекирија Ибраими од БЕСА во вториот круг беше 209 гласа, а на избирачкото место 2901 разликата е 66 гласа.

Ова е единственото прегласување на шестите локални избори во Македонија кои се одржаа во два круга на 15 и на 29 октомври

Shpërndaj me

Loading...